SKYR!

Vet ni att Skyr kommit till Sverige? Hittade det på coop i helgen:) Dyrare än vad det är på Island men smakar säkert lika gott, jag har inte hunnit äta den än. Perfekta mellanmålet!

Idag ska jag jobba och innan det hinna läsa lite bok. Blev nästan inget läst i helgen. Nä för igår var jag på auktion i FEM timmar. Gah... Skulle försöka komma över en jättefin symaskin men den gick för femhundra och jag hade hoppats på lite billigare. Sen var det diverse lampor som gled mig ur händerna också. Till sist var det bara en låda med gamla ramar kvar som jag spanat in och bestämde mig således för att jag skulle ha den när jag väl väntat så länge. Och vänta fick jag. Näst sista utropet på hela auktionen kom den. Men min blev den allafall:) Ska göra en fin fotovägg av dem!

Så klockan var mycket och jag hade missat boxen. Hade ändå inget sällskap denna söndag. Så jag stck ut och sprang istället. Det har jag inte gjort på evigheter och ja, förmodligen för att det är ganska skittråkigt. Men det gick bra, kroppen kändes rätt fräsh. Kom hem och lagade fläsklägg och rotmos, I love husmans.

Idag panikcyklade jag till skolan för handledning. Mailade läraren som svarade att han hade en tid om tjugo minuter. Då låg jag i sängen. Men jag hann, hade tur med vindarna över bron och alla övergångsställen... Fick bra respons på mina tidigare inlämningar så det känns bra inför sluttentan som ska vara inne på söndag. Just nu måste jag läsa sista boken, statussyndromet. I den får man lära sig att ju högre position man har i samhället, desto friskare är man.

Imorgon hoppas jag att vi åker till Umeå. Fredrik ska jobba och själv tänkte jag ha släktträff på tisdag kväll. Om det nu blir av, hoppas hoppas!




Bilder från sist jag var hemma:)

fortsättningen på grötproblemen

Oh, det var det vidrigaste idag! Kollade igenom de andra paketen på grötrishyllan. Uhuhuu, ett annat paket med ris jag övertagit av en kompis men aldrig använt eller tittat i var FULLT med skalbaggar. Åh jag dööör var äckligt det var! Nu är källan borta allafall så nu ska jag nog slippa de där förhoppningsvis..

Nu måste jag tokstäda, katten har rivit ner en blomkruka när jag var på jobbet och det är allmänt skitigt hemma. Det kommer folk hit om en timme och spelar spel, kul:D

Ciao!



Ny gröt

Jag hittar inge grötris nånstans så nu kör jag på mannagrynsgröt istället, very good! Måste vara kul för er att höra om mina grötäventyr. Havregrynsgröt funkar också så klart, vit guppig it is:)

Har jobbat ikväll och kom hem med huvudvärk och nästintill illamående. Typ migrän. Brukar få det när jag jobbar och inte har vart där på länge. Kan bero på röklukten som hänger där. Fick jobb några timmar imorgon och på måndag också, tur att timmarna rullade in så här i slutet på månaden, trodde jag skulle bli utan extrapengar nästa månad.

Fredrik är i Luleå och jag lyssnar på kesotjejerna som sjunger robyn.


Tomtegröt

Var så sugen på tomtegröt men vad fick jag se i risgrynspaketet om inte ett litet kryp! En liten skalbagge eller nåt... så jag slängde hela paketet och ingen gröt fick jag...

Och Fredrik skulle såga till en list till sovrummet. Men sågens blad var för slött, så det blev inge av med det.

Så vi har mest slöat ikväll.

Genusinläsning

Howdy! Nu läser vi om genus i sociologin och det är ju inte direkt något tråkigt men jag är lite less att läsa boken nu faktiskt. Det mesta känner man igen men jag har inte blivit så arg än faktiskt, skönt det:)

Körde spinning imorse vilket var väldigt skönt, kommer inte upp i min vanliga puls riktigt men blev ändå slut så det får duga. Sedan åt jag, Fredrik och Malin frukost på Törners och blev kvar där och pluggade till lunchtid. Långpromenad med Hima på eftermiddagen men inte så hurtig för jag var alldeles för trött i benen för det. "Åh vad hungrig jag är. Nej, du är inte hungrig, du är trött!" Inte lätt att veta hur det står till med sig själv.

Väggen är snart uppe! Bilder kommer när det är klart, ikväll förhoppningsvis... Det blir fint:) Det är det vi har pysslat med hela helgen, Big don´t like to renovera so much...

Nu ska jag återg till boken, men först lite bilder från sist vi fjällvandrade.







Ciao!

Dags att skörda mina paprikor:)

dsc00831 (MMS)

Dags att skörda mina paprikor:)

Vansinne!

Men DJURA!!! Vi läser vansinnet historia nu av Foucault. Den är.... skitjobbig. Men bara att göra´t.  Ett annat vansinne i mitt liv just nu är den här jäkla katten. Imorse upptäckte jag att han kissat i soffan, på min underbara bästa ullpläd från Island. Har försökt ge bort han nu hela förmiddagen men ingen verkar vilja ha han. Nä, skämt och sido, ska försöka få ren den med handtvättsprogrammet på tvättmaskinen. OM jag lyckas hitta nycklarna till tvättstugan. Jag blir tokig. Jag är mer ledsen för att han kissat på filten än att han även kissade på soffan:(

Nu tror jag faktiskt jag ska ge mig av från det här dårhuset och sätta mig på café och läsa istället.

Just det, klarade tentan förresten som jag skrev i Falun, tack för det:)


Till fjälls igen

Lämnade in min telefon på lagning idag, tyvärr får jag inte igång min gamla och inte hade de någon lånetele så nu är jag utan. Kanske jag kan låna någon av Fredriks föräldrar. Vi åker upp mot Lycksele idag och imorgon vidare till Umfors med jaktstopp på vägen.

Känner att det kanske hade vart skönt att vara hemma i helgen, men ja, vila får man göra i en annan tid och ett annat liv kanske. Njae... nu ska vi inte vara sånna, blir nog ganska långsamt i Umfors om jag väljer att hoppa över älgjakten.

Justja, var ju på fjällvandring måndag till tisdag, det var jättehärligt och vi sov i en riktigt mysig stuga med madrasser, täcken och kuddar och hela tjolahoppsan. Väldigt lyxigt! Men det var nog den sista för det här året, när vi vaknade på morgonen var världen vit:)

Men i Östersund blåser det mest. Som vanligt alltså.

Äventyr

Sitter här och knåpar med lite skolarbete och inväntar Hollywood-fruarna:) Imorgon ska jag, Fanny och Bea ut på fjäll-äventyr, vi ska fjällvandra en sväng till en stuga och sen hem igen på onsdag. Saken är att på onsdag blir det typ snöstorm på fjället. Spännande! Tyvärr har vi inga vinterdäck på bilen heller så att det måste vi byta imorgon innan vi åker, borde ju inte vara så svårt..

Och mera fjäll blir det till helgen, då åker vi till Umfors!







Bilder!

soffkväll

Imorse tog jag med svärisarna på promenad upp på frösöberget, det är ju en sån fin utsikt där! Ja men det slutade tyvärr med att Ulla ramlade och gjorde illa foten. Så Fredrik fick komma och sen bar vi ner henne till bilen och direkt till akuten. Där blev det röntgen och undersökning och grejer men som tur är så tror de att det bara är en stukning. Men hon kan inte alls stödja på foten, så imorgon blir det till att åka mycket bil!

För övrigt så är jag så himla glad att det är tre kvinnor som kämpar för kvinnors rättigheter som får nobelpriset, så himla himla glad!!

Djura tar hand om svärmora:)

20111007034 (MMS)

Djura tar hand om svärmora:)

Lugna gatan

Vi har det väldigt lugnt i skolan just nu, bara några föreläsningar på hela kursen. Så min plan är att hinna ikapp livet och fixa grejer som fick ligga på is under biologiska psykologin. Sen tänkte jag mig ner till Stockholm och pister Kate också!

I helgen kommer svärisarna, kanske vi äntligen kan få ordning på det där golvet så vi får ett fint sovrum någon gång...

Bli halvt tokig på den här katten också, han älskar nämligen att kissa i en nybäddad säng. Ovanpå täcket där det är lite fluffigt och härligt, men nu får han inte vara i sovrummet längre och jag tror han kommer sluta med det där när han blir vuxen och får gå ut på toa.

Jag har träningsvärk i hela överkroppen men trots det har jag lovat Malin att köra pt-challenge klockan tolv. Ajaj, kommer göra ont. Men lite lunch på det så blir nog allt bra sen:)

Det var den lägenrapporten!

Just det, jag ska tipsa om att Expert har halva priset på canvas till den nionde oktober!


Plugg/storsjöodjursspaning i skogen. Idag ...

20111004029 (MMS)

Plugg/storsjöodjursspaning i skogen. Idag började en kurs som verkar riktigt kul; sociologi!

Big & Ajer



Här är min häst sen ridningen. Sjukt varmt väder i Falun, vi har haft över 20 grader i två dagar och solen lyser idag också:)

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0