Uppsala nästa:)

Nu har vi vart i Falun i många dagar och mamma har de senaste dagarna skämt bort oss med både barnpassning och uppassning. Pappa har bjudit på finmatn - tjäder, gott:) Jag är frisk och kry sånär på ont i ryggen. Helena har dragit med mig på nya grejen sport-gåing, och det tog ordentligt på korsryggen. Men det är väl bara att bita ihop I guess. Är ju halva tiden kvar.

Imorgon ska vi ut en sväng på stan. Ska bara kolla på saker- kläder, till mig själv även om det inte är lika kul som barnkläder nu för tiden. Men vi ska ju till Uppsala nu över nyår och där finns det drivor av ekologiska, fina barnkläder:D

Så här kul har vi haft i jul allafall:

http://www.svtplay.se/klipp/1695235/skidakarna-saknar-snon
 
Finns kanske nån kändis med där;)




Skidpremiär

Jag har inte riktigt återhämtat mig från magsjukan men nu var det dags att röra på mig tyckte min kära sambo. Så det var väl bara att följa med då, 2,5 km konstsnöspår. Trängas med ett antal andra som tyckte det var en bra idé att åka skidor i blåst och tö-väder. Jag åkte bara en gång. Har inget kräm i musklerna. Nu regnar det.

Mamma och Helena har också blivit magsjuka nu. Stackars dem...

Annars är hela familjen hemma förutom brorsan. Han kommer imorgon, om han törs på grund av alla sjuklingar. Skönt att vara hemma. Vi har ju varandra... och en grön jul med regnväder:P



Falun

Woho vad kul det är med vinterkräksjuka! Nä egentligen är vi rätt friska nu men magen vill inte riktigt hänga med. Ikväll kommer Katarina hem med nya bakterier. Det blir krig i kroppen.

Missade allt i skolan i veckan, så nu känner jag mig lite stressad över det. Samtidigt är det jul, jag är i Falun med mina käraste och ska försöka att inte bekymra mig över det så mycket.

Nu är Majken ute med sin mormor och leker, jag vilar. Kanske blir det en sväng till Borlänge med pappa efter lunch. Imorgon kommer Fredrik:)



Det hurtiga paret

Jag är sjuk, Majken har vart sjuk, Fredrik har haft feber. Någon typ av magsjuka. Fredrik uttryckte nyss att han är så less på att jag är sjuk jämt, han hade sett ett par ute som promenerade i rask takt och hade det trevligt. Jag lovade honom att vi ska åka skidor tillsammans i vinter. 

Under tiden får han jaga Majken när hon dricker ur Himas vattenskål och leker med toaborsten. Kanske inte så konstigt att vi blir sjuka:P

Majken vinkar till traktorn. Fortfarande, 15 min efter att den åkt.


Inväntar julen

Igår var vi med Fredriks jobb på julbord. Det var gott men jag kunde ju inte äta allt, åt nog ändå nåt rökt för mycket. Svårt att hålla koll när det är så många olika rätter.

Två dagar kvar i skolan sen hem. Underbart. (Plus lite rester kvar från praktiken att ta itu med..)

Var förresten på Majkens första luciatåg i torsdags:) Hon var pepparkaka och satt i knäet på sin förskollärare. När hon såg mig pekade hon på mig och sa "mamma", gullig:) 18-månaders kontrollen gick bra, hon kände inte ens sprutan.

Och vi har bakat lussebullar idag. På det där nya revolutionerande sättet som ica buffé utprövat. Utan kesella med rumsvarmt smör, det blev faktiskt jättegott!

Det var nog senaste tidens händelser på rad det..

Här är vi:P Bea tyckte vi skulle förevigas...

Nu går det bättre igen:)

Yes, första positiva inlägget på några månader? Jag mår bra, känner mig bra, kan eventuellt tänka mig att träna igen (efter uppehåll på två månader), och känner mig glad!  

Majken somnar på kvällarna igen. Hon behövde bara lite extra trygghet tror jag. Vi får stanna lite längre hos henne så hon känner sig lugn när vi går ut ur rummet. 

Fick positiva besked från Linda idag, vi får hyra huset på Gotland en vecka i sommar:) Hur kul känns inte det? Jag gillare!



Inte så rolig Majken

Man får inte vara nöjd hur länge som helst. Majken som har sovit som en klockan hela livet (nåja, början räknas väl inte), börjar strejka på kvällarna. Vägrar sova och står bara i spjälsängen och gråter. Ikväll tänkte jag vara hård och inte ta upp henne. 

Jag håller på att koka tomtegröt, blev inspirerad på Jamtli idag när vi var där på julmarknad. Kallt som tusan.

Imorgon är det andra advent. En vecka kvar på praktiken och nu börjar det kännas som att jag kommit igång;) Ska avsluta en adhd-utredning så jag har massor att göra. Igår var jag på psykologfest, det var kul, psykologer är himla roliga människor faktiskt!

Yes men vi säger så så länge:)




Tystnaden har lagt sig

Nu har alla åkt hem som vart på besök i helgen. Vad fort den gick. Vi var på skidskytte igår, lagade pizza till middag, åt alldeles för mycket marängswiss till efterrätt och idag har vi letat kolbullar som inte gick att finna. Och så har vi kollat på Vinterstudion.

Nu är Fredrik nere i källaren och letar julpyntet. Hittar bara en kartong, blir tokig! Nu kom han upp igen, det är gör rörigt där nere visst.

Två veckor kvar på praktiken, snart hem till jul! Helena kläckte den briljanta idén att göra ett julspel i jul som alla ska få en roll i. Det blir ju skitkul, jag ska bara komma på en fin historia:)




Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0