Tung dag

Usch usch... Nu igen. Hoppas kanske pa nagot omojligt...

Har klippt gras hela dagen, sadar kul. Fick siesta efter lunchen for jag var sa trott.
Hade garna stannat pa Grimsstadir inatt men vi ska handla imorgon sa jag skulle visst folja med... Mansfolket klarar sig verkligen inte utan mig.

42503-585
42503-584

Har ar tva puckade damer. Under batturen i helgen hade alla pa sig flytvastar, men inte dessa tva, for en av dem forklarade ju det for sin vanninna. Flytvastarna ar bara enligt reglementet men man behover egentligen inte ha dem pa sig... Jag och Anna, som jobbar pa en gard en bit bort bara sag pa varandra och skakade pa huvudet.
Sen fick guiden sta och halla i damerna sa de skulle kunna ta kort. Ibland blir man verkligen forvanad att folk som har levt femtio ar langre an en sjalv inte ar smartare an sa.

God natt

Helgens resa underbar

42503-583
Vik
42503-582
Lupiner.... overallt...
42503-581
Nej, jag badade inte.
42503-57942503-578
Grym hestetur
42503-577
Glaciar
42503-576
Stort stort vattenfall

Haft en underbar resa med underbart vader!!! Hinner inte skriva mer nu, Gudni ska ha datorn,,,, tjinh

Tydligen Midsommar i Sverige

Ja, man har ju som ingen koll har ute pa en o i havet. Isolerad pa Grimsstadir hela veckan gar det inte att fa sa mycket information. Tja, vi har ju tv och radio, men islandska ar inte min starka sida. Jag fattar inte manga ord.
Spenderade lite telefonpengar i veckan pa att ringa och prata med Mamma, Helena och Kate. Det var dokul det.
 Annars har jag kort lite traktor, spelat kort, och gosat med hastarna.
Imorgon ska vi pa resan, det blir skoj det, har vart ivag och kopt en billig sovsack, vi ska sova i talt. En flaska vin blev det ocksa.

Jaja

GLAD MIDSOMMAR DA!

Traktor

Ja idag har jag mest kort traktor hela dagen. Det var lugnt och skont. Jag satt med ipoden i oronen och sjong sa hogt jag ville. Traktorn lat sa hogt att ingen anda kunde hora mig, men vem skulle hora mig egentligen, Grimsstadir ligger en bit fran mannskligheten...

42503-57442503-575

Mer hastfolk pa garden, de skulle ut och rida sina femhundraelva otroligt vackra hastar. Blir lika avundsjuk varje gang, men har tjatat pa Gudni och hoppas pa en tur pa den vita hasten innan helgen. For jag maste ha traning sa jag. I helgen ska vi rida pa nordjobbresan ju.
Dag, min kara Norgefamiljfar ringde mig idag, det var kul! Fick hora hur mycket barnen saknade mig och hur glada de var i mig och allt sant dar man blir glad av att fa veta. Men vi pratade ocksa om att jag inte far lov att langta hem och sakna alla altfor mycket for da missar jag ju hela upplevelsen har.
Sa jag var lycklig och jag kande mig lycklig nar jag korde traktor idag...

Fel telefonnummer!

Sorry sorry sorry...
Kanske det har kan vara ratt! 
003548463854

Jaha, dar ser man

I natt dromde jag att Mamma och Pappa skulle ha barn. Ja, inte var det en sa varst skojig overraskning.
Och alksklingen dar hemma i Oslo har borjat sova hos syrran. Jamt nar jag ar borta maste han hanga med mina systrar! Ja, nu skulle jag ha gjort en smiley igen, sa det inte lat sa allvarligt. Jag tycker de verkar ha kul tillsammans och jag onskar jag kunde fa vara med dem. I host, da ska jag besoka alla de manniskor jag saknar och alla de platser jag sa ofta langtar till!

Bilder

42503-57042503-567
Grimsstadir
42503-566





Tankte chocka med en stor bild pa farhuvudena...
Det dar blodiga faret ar heller inte sa frascht, hon rakade bryta av hornet nar vi holl i det nar vi klippte henne. Det kom lite blod.
Annars var vi pa bla lagunen igar och det var nice, varmt och skont.
Blir val manga bilder, men vet inte hur manga jag kommer lagga upp, gar skitsegt att gora det.
Nationaldagen var inget att hurra for, dessutom var jag pa daligt humor.
Nar jag hade trottnat pa Reykjavik liftade vi hem. Det var pinsamt, men vi kom ju hem. Dessutom lat jag Ossi sta och vifta med tummen, jag stod bara bredvid och sag snygg ut. Har skulle jag gjort en smiley om jag kunde...
Skont att vara hemma igen...

Frustrerte fruer!

Kan ocksa meddela att desperate housewifes æven gar hær. Dessutom ligger de före Norge och Sverige. Yes!

Snælla islænningar

Ja, för er som försökt att ringa kan jag meddela att jag inte har nagot batteri... och far det nog inte forræn imorgon kvæll ungefær.

Nu har Paula akt hem till Finland och jag maste ju medge att jag ar grymt avundsjuk. Jag længtar hem helt enkelt. Men, jag ska vara har tiden ut och sa ær det. (Fast jag var bra dum som bokade hemresa pa söndagen istællet för lördagen.)

Under de har dagarna har jag lært mig att köra traktor ( Ivar og Viktor!, Gitta har kört traktor!!!)
Det ær inte speciellt svart dock. Igar hade vi en riktigt trakig syssla och det var att samla ihop ullen i hagarna. Fy jag höll pa att dö av tristess. Till slut gick jag in och stædade istællet. Ja, alla vet væl att jag hatar att stæda, sa det var verkligen dötrakigt.

Men nu sitter jag allafall i Reykjavik. Ni kan inte tro det, men historien ar ungefær sa hær:
Ossi och Paula liftar med en 40-arig kvinna. (Lifta ær vanligt hær) Efter tio minuter tycker hon att de ska bo hos henne nær de ær i Reykjavik. Igar kom vi hit, fyra stycken (Jag, Ossi, Paula och Anna, en svensk tjej som jobbar en bit fran Grimsstadir) och vi alla skulle fa sova har! Och det ær ingen ful lægenhet, den ær jættefin och sen ger hon Ossian nyckeln sa vi kan komma och ga som vi vill.... Halla? Hon kænner oss inte ens!
Folk verkar vara sa himla godtrogna hær... men jag tycker bara det ær fint jag:)

Vi ska snart till Bla lagunen med Nordjobb, sen stannar nog jag och Osiian till imorgon och ser vad som hænder pa Islands nationaldag:)

Kom ihag att ringa imorgon kvæll da?

Ciao!

Men ni far mig att borja grata...

Buhu, har sitter jag och kan inte halla tararna tillbaka.... Jag saknar er alla och 3,5 manader har kanns som jattelange! Men jag tror det kommer att ga bra och jag har det fint, men jag ar sa langt bort!

Det forsta jag gjorde nar jag kom hit var att branna mig i solen ! Vi hade inte sa mycket att gora sa vi gick och badade. Det finns en jattefin badanlaggning har i Borganes och olika varma sma pooler, 39, 41 och 42 grader. Jag var bara i den 39.gradiga for allt annat ar alltfor varmt. Sen lag jag och solade i en minibassang dar bara kroppen ar tackt med vatten. De tva nordjobbarna som ocksa ar har ar ju finska och tjatar mest om sauna och badade mest i 42gradigt vatten. Aja, jag brande mig i ansiktet. Sen har vi vart i Grimstadir och det ar in the middle of nowhere verkligen. Vi har spridit godsel pa bergssluttningarna och det var halvt livsfarligt. Igar klippte vi faren far hand utan elektriska klippare. Eller, ja man kunde nastan dr av dem ullen for den hade borjat ramla av av sig sjalv. Till lunch at vi sedan... farhuvud. Ja jag har bilder. Och ja, jag at det, och ja, det var gott... Sen kande jag mig som en forradare nar jag gick ut och fortsatte klippa faren. Jag maste nastan beratta hur man gor farhuvud. Man branner bort allt har, tar ut hjarna, for den ater man inte och delar huvet pa tva. Sen kokar man och ater. A jag vet det later ackligt men jag at inget oga allafall.
Nar faren var fardigklippta slappte vi ut dem och deras lamm pa fjallet sa nu far de ga dar till hosten, nar de ska hem igen.
Idag har jag spridit godsel igen... lagom kul.

Paula, den finska tjejn aker hem imorgon, sa vi ska grilla ikvall och ha en liten fest. Dessutom fyller hon ar ocksa.
Markus har hort av sig och pratat om sin bil..  Mitt nummer har ar
00358463854
Ring garna!

Pa lordag ska det bli fint att traffa lite andra nordjobbare nar vi ska bada i bla lagunen.

Piuh.. jag saknar er!
 Ivar & Viktor, bada lite for mig med, jag brukar sitta och se pa bilder pa kameran som jag tog innan jag akte. Ni ar varldens sotaste! Nej, jag ska nog kopa mig en sovsack sa ni behover inte skicka nan. Tack anda.

Puss puss puss och kram kram klem!


Nu ar jag har...

Landskapet ar verkligen helt fantastiskt! Och allt annat ar verkligen en kontrast till livet i Norge och Sverige. Imorgon ska vi till Grimstadir och blir val dar i fyra fem dagar. Inget internet alltsa. By the way, Markus, datorn blev helt vit och vill inte stanga av sig... Hor av mig nar jag har en telefon, men jag kom mig hit allafall! Har ingen connection pa den svenska telefonen sa det gar inte att ringa heller.

Snakkes!

Mitt pass ær borta

Jag har haft en natt dær jag legat och gruvat mig før vart passet ær. Det ær liksom helt borta. Har letat som en tok sen halv sju och fått halvt panik. Jag har væckt både Mamma och Helena. Helena før att hon skulle leta i mina grejor som jag læmnat dær och Mamma før att hon skulle komma på något smart. Om man ska ha ett snabbt provisoriskt pass i utlandet måste man bege sig till ambassaden och idag ær det søndag och førmodligen stængt. Har letat bland barnens leksaker och i alla lådor øverallt. Men inget pass.

Men svenska polisen. Jag ælskar er:

Resa inom Norden

Vid resor inom Norden krävs inte pass för svensk medborgare. Du bör dock ha med en giltig legitimation för att styrka din identitet, bland annat om du tar in på hotell, campingplats eller liknande.

Wehoo, jag ær minst sagt lættad!

Førresten...

Førresten var jag på Tjarn och græt krokodiltårar igår natt igen. Slækten hade tydligen køpt nån liten stuga i nærheten och jag, Mamma och Irene var och hælsade på dem som bor dær nu och jag græt hela tiden så mamma fick trøsta mig. Sen låg det några hus bortanfør "værldens ænde" också.
Ni vet, bakom huset borta vid kojan vid bagarstugan går det ju en liten stig in, och nær jag var liten trodde jag det var værldens ænde, att man inte kunde komma længre liksom....
Ciao

Søtast.

Jaha då sitter man hær med en dag kvar tillslut. Helt otroooligt!
I førrgår blev jag deprimerad av att det var min sista arbetsdag næstkommande dag + att det var så mycket som skulle fixas. Ringde till Mamma som fick trøsta mig lite. Men dagen igår var helt perfekt och jag har væl inte kunnat ønska mig bættre væder æn vad vi haft hær den sista veckan. Blir det bara regn resten av sommaren har jag allafall haft den hær veckan:)

42503-562

Barnen kom med rosor till mig och paket, fick en bikini men den ska bytas idag, trosorna var lite høga. Under kvællen fick jag ett jættefint smyckeset av Dag och Vibeke och de fick en førstorad bild i ram av mig och barnen, den dær uppe, och en blomma.
Under kvællen åt vi middag ute på verandan, hærligt hærligt och en massa segelbåtar! Norges størsta regatta från Oslo till Horten startade igår men det ær ju totalt noll vind så de kommer næstan ingenstans. De børjade komma førbi hær igårkvæll och fortfarande ær den fullt av segelbåtar ute på fjorden. Vaknade imorse av att en av de stora færjorna tutade på dem.

42503-563

42503-564

Nej jag ska fortsætta med stædsysslorna, ikvæll blir det tapas och bio:)

Jag hatar att flytta

Jag har separationsångest från varenda liten ting och mina væskor væger redan før mycket och hur ska det hær gå egentligen?!

Mercedes slk

Jaha... Markus har køpt værldens snyggaste bil. Men jag ska till Island så jag får inte åka den i sommar och det kænns så surt.
Men hur snygg ær den inte då?

image561

Efter några års suktande.

Hejhej

Nordjobb Island skickar mail om vad som hænder och jag ær inte ens dær æn. 3 dagar kvar, tiden bara springer ivæg de hær sista dagarna och ja det kommer att bli stressigt, men jag behøver bli brun också så dærfør ska jag gå ut och sola nu:) Man mår bættre brun faktiskt!
Annars har jag tagit farvæl av Drøbak sentrum nu. Utan att hitta bikini men dæremot fixat några svettiga pass-kort som jag ska ha till bankkortet på Island, de så helt førtæskiga ut.
Ja, jag måste væl ut och shoppa ikvæll då. Mellan all stædning.

Gratulerar med dagen, Sverige

Idag ær det Sveriges nationaldag och den ska firas vid svenska kyrkan i Oslo ikvæll samt fotboll (Sverige -Island) på en uteservering efteråt, det blir perfekt:)
Oj vad jag ælskar Sverige!

42503-560

VIKTOR ville att jag skulle skriva hans namn. Nu ska vi till parken sen ska jag sætta igång att stæda.

Bikini?

Jag och Helena møtte upp i stan igår kvæll før att køpa bikini, som jag måste fixa innan jag åker eftersom vi ska till Blå lagunen och bada helgen efter jag kommer till Island. Gah, hittade ingen, inte Helena heller... kom hem med ett paket sushi och ett par ørhængen før 19,50...
Jag kommer att vara stressad de sista dagarna.

Grymt væder!

I brist på vatten i poolen har jag fyllt upp lilla badbåten idag:)
Grymt hærligt væder, jag har legat på verandan och solat nær barnen var i parken, måste lapa lite sol innan Island. Jag åker på søndag...

42503-559


Saknar min klænning Helmert

Svårt uppdrag - Liseberg

Gah, barnen var lite småjobbiga at hålla reda på bland allt folk! Men det var kul och vi har haft det kjempegøy:D
Vi åkte mest FlumRide men dær var det bløtt så jag har inte tagit några sådana bilder.

42503-552

42503-551




Nice!

Tidig morgon


Dag och Vibekes sæng ær på tok før mjuk. Jag får ont i ryggen. Hoppas det ær hårdare hotellsængar.
Båda barnen hade hunnit med att inta sængen innan morgonen kommit. Ivar skulle absolut ligga bredvid Markus.
Han skulle førresten vakna klockan 5 før att fixa nåt med jobbet via s


42503-55042503-549

Juni

Æntligen Juni, men dessværre øser regnet fortfarande ner. Men det skulle bli fint i helgen.
Nu har førældrarna i huset åkt till Madrid och jag har en fyra dagars barnvakt att se fram emot. Jag ser verkligen fram emot den:) Imorgon bitti åker vi til Gøteborg, roar oss i Slottsparken under lørdagen kanske och fotbollslandskamp på hotellrummet på kvællen och på søndagen blir det Liseberg før hela slanten.
Ser fram emot resturangbesøk och sushi på rummet också:) Gott! Før att inte tala om svenskt godis och GB-glass:)

Heeeja Sverige!

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0