Majkensamtal

Idag hade vi träff med förskolan gör att diskutera hur det gått för Majken på inskolningen och sådär. Det går bra, hon börjar bli så pass tuff att hon ska ta saker från andra barn och skuffa undan dem, fast hon är minst. Då säger de så klart till henne men det är ett tecken på att hon är trygg med de andra och det är ju bra. Vi fick också berätta vad vi tyckte och vi är jättenöjda, känner oss trygga i att ha henne där.

Vi fick också komma med reflektioner om normer och barns inflytande osv vilket jag tycker var himla bra. Då fick vi tillfälle att prata om våra värderingar. Så vi prata lite om bemötande, att vi inte är så förtjusta i utseendefokus och att flickor och pojkar ska bemötas lika. Och att det är viktigt för oss att hon inte får höra att hon är duktig och bedöms utifrån prestation, utan att hon blir sedd för den människa hon är och att det är viktigare att uppmuntra ansträngningen snarare än resultatet. Vi pratade också om att det är viktigt att hon får tycka saker och möjlighet att uttrycka sina åsikter. 

Det kändes som att vi förstod varandra. Det är ju inga konstigheter egentligen. 


Att hon trivs är det väl inget tvivel om, hon vägrar följa med hem!


Kommentarer
mamma

Känns som ett bra dagis det där.

2013-10-31 @ 22:19:50
irene

Det låter som ett vansinnigt bra dagis som lägger upp samtalet på det viset

2013-11-03 @ 19:57:19


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0