Svinalängorna

Nu har jag läst "Svinalängorna" av Susanna Alakoski. Den handlar om en finsk familj på 70-talet som flyttar till Ystad. Huvudpersonen är Leena, hennes föräldrar är alkoholister och super ner sig rejält i perioder. Pappan misshandlar mamman och allt är väldigt tragiskt. Den här ska jag allafall analysera ur ett genusperspektiv. Det känns ganska svårt men egentligen så liknar den litegrann Moa Martinssons proletärlitteratur med den skillnaden att den här mamman inte fixar situationen, går sönder och blir medberoende.

Idag har jag vart lite ledsen och brytit ihop en smula. Så jag gick ut i skogen och satte mig mot ett träd medan hundarna låg bredvid och bet på pinnar. Sen blev det bättre och jag gick hem och gjorde fläskpannkaka. Just nu så strider mina värderingar så mycket mot mitt handlande att jag inte fixar det ibland. Psykologisk diskrepans kallas det lärde jag mig på hälsopsykologin:) Jag måste bara hålla ut för det är bara tillfälligt.

Ikväll var det hundkurs. Vi skulle träna på "ligg, stanna kvar" i grupp. En hund stack och jagade upp några andra så det blev lite käftande. Den som tog mest skada av det där var tyvärr Hima som blev ganska skärrad, fast hon inte ens var i närheten. Men hon är ju lite känslig, som sin matte;) Jag har insett att jag har lite att träna på inför slutprovet. Lite mer spår och mer gå fot med ögonkontakt. Och just det, sitt stanna kvar, hon vill gärna lägga sig.

Nu ska jag skriva lite på analysen och sen sova. God natt!


Dålig bild på dinosauren.


Kommentarer
Mariami

Jag har också läst den, den var bra!

2010-05-26 @ 12:23:21
URL: http://mariami.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0