Kan ju inte gå bra jämt..

Har suttit och funderat över de två sista frågorna på min hemtentamen i två dagar snart. Jag fick nog nu och mailade läraren och frågade vad hon menar med dem. För jag förstår dem verkligen inte! Måste bli klar innan midsommar.

3. Den språkvetenskapliga genusforskningen (och sociolingvistiken) i dag använder begrepp som ’kultur’ och söker urskilja mönster eller ’praktiker’ inom grupper eller domäner. Begreppet intersektionalitet används också. I den tidiga genusforskningen (och sociolingvistiken) var utgångspunkten snarare ’kön’ som en variabel bland de traditionella sociala variablerna (dvs. social status, kön, ålder).

Förutom att den sociala enheten alltså ses som mer intrikat än att bara handla om ’kön’ så riktas intresset i dag i större utsträckning mot interaktion än mot fonologiska och morfologiska variabler. Beskriv och förklara denna omorientering med hjälp av empiriska undersökningar eller referat av empiriska undersökningar i kurslitteraturen.

Är jag dum i huvudet eller?

Igår gjorde jag rabarbersaft och rabarberkräm och bakade bröd. Just det, jag klippte mig och blev ljus i håret också. Gjorde allt för att slippa konfronteras med tentan... Idag orkar jag inte stå mer i köket, så jag ligger mest på sängen.

Det regnar ute idag, skulle fara ut och rida hos en arbetskamrat som har turridning på Haflinger men ställde in det. Till veckan verkar det bli ganska fint väder så det blir kanske då istället. Måste snart dra på mig regnkläderna och ta ut hundarna iallafall. Tänkte jag skulle sticka ut och springa men kom på att jag har springskorna hos Irene. Oj vad ledsen jag blev, verkligen!! Jag sliter verkligen med psyket för att lyckas träna två gånger i veckan, det tar emot något så enormt! Jag fattar inte varför det gick så himla bra att få rutin på det där i Luleå det gick hur bra som helst att träna 4 gånger i veckan.
Fredrik redovisar sitt ex-jobb nu, hoppas det går bra för han...
Sen börjar jag undra om det inte ska bli sommar någon gång?

Geri.


Kommentarer
mamma

Ja,jag fattar då inte ett jota.

Men Geri är jättefin!

2010-06-18 @ 22:19:33
irene

i så fall är jag också dum

2010-06-19 @ 00:51:37
freddan

och jag...

2010-06-19 @ 12:32:38


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0