Det här är skyr!

Skyr är en yoghurt som ursprungligen kommer från Island, där den ätits i över tusen år. Den är naturligt fettfri, nyckelhålsmärkt och är rik på proteiner vilket gör den till ett mättande och nyttigt mellanmål.

För att framställa skyr används skummjölk som syras med en speciell SKYR-syrningskultur. Mjölken skiktas sedan i flera omgångar där vatten och mjölksocker (kolhydrater) filtreras bort. Kvar finns en koncentration av de nyttiga mjölkproteinerna. Denna process gör att det är 3 gånger högre proteinhalt än i en vanlig yoghurt. För de olika smakerna tillsätts en bärrik sylt.

Den har en yoghurtliknande konsistens men är klart mer mättande tack vare sitt rika proteininnehåll. Den lite sträva, syrliga men ändå söta smaken känns äkta och genuin.


Denna beskrivning tog jag från den svenska tillvekarens sida. Där kan man även tävla om en resa för två till Island. Jag tror nog jag måste göra det.... vem vill inte till Island liksom?

Nu ska jag skicka in rapport och sedan har jag en massa annat att göra.

Just det, kom hem från Umeå nyss. Har haft jättetrevligt och kul att träffa lite släkt igen:)

Måste nog hämta skyren nu, blev hungrig. Väntar bara på att de ska börja importera den isländska chokladen också!!


Kommentarer
mamma

Jag letade skyr på hemköp idag. Där fanns det inte.

2011-11-02 @ 20:28:51
Big

nej finns på coop forum nu och på andra butiker from 7:e november!

2011-11-02 @ 22:22:31


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0