Bitterfittan på fik. (Man kan ta udden av fula ord genom att använda dem ofta och som något som är okej) Jag lär mig mycket om dagarna jag.

Jag vet inte varför jag är så irriterad och sur. Jag vet inte vad jag ska göra åt det. Men jag gick och fikade och läste lite tidig 1900-tals skönlitteratur. Det var bra, nu är jag gladare och ska gå hem till Fredrik igen och säga förlåt för jag var sur. Och så ska vi fortsätta städa världens omysigaste lägenhet. Faktum är ju att han nog är en av de bättre killarna man kan hitta när det gäller jämställdhet, men jag tror jag läser lite mycket feministlitteratur om dagarna. Det är nog därför jag är sur. För att de där himla skitmännen har styrt alla kvinnor i evinnerlighet och fortfarande gör, fast det är svårt att se det för man är så van att allt är på ett visst sätt och man reflekterar inte ens över det. Och så nu är jag arg igen.
Fast nu ringde Fredrik och frågade om jag inte har fikat färdigt, så jag sa att jag kommer hem nu och säger förlåt för jag är onödigt sur på han. Jag menar, han kan ju inte rå för att han är kille:P

Usch. Jag är verkligen inte så hemsk som jag låter. Vi kan kalla det för en dålig dag. En i mängden. (Förresten är det ett typiskt kvinnligt drag att ursäkta sig hela tiden...)


Kommentarer
mamma

Kan man verkligen ta udden av fula ord genom att använda dem ofta?

Jag tror inte jag håller med.

2010-02-04 @ 20:52:35
Dag

Jeg holder med Mamselen.



Luckas i klassen til I&V har stort ordforåd når det gjelder "fula" ord. Vi er ikke veldig glade når I&V kommer hjem og prøver ord og utrykk som "fuc¤#¤ bi¤#¤" og lignende på oss.



En ting til Gitta, kvinnesak er bra, men blir man rødstrømpe kan det ofte virke mot sin hensikt :)



D



Nei Gitta, det er primitivt med en slik språkbruk :)

2010-02-04 @ 21:32:49
URL: http://www.holsvik.com
Kate

Klart man kan! Jävla idioter till exempel är en mycket användbar fras i alla möjliga sammanhang, det är lilla söta Helena som har infört det i mitt vokabulär. Idag har jag också haft en pissig dag men det har ju sina anledningar. Jävla idioter. Nu ska jag sova, puss och kram

2010-02-04 @ 21:42:16
mammselen

Men nu ni!!! Lugna ner er och använd vårdat språk!!!

Jag håller med Dag.

2010-02-04 @ 22:01:23
helena

just det, jävvvla idioter med betoning på v. Förresten så såg jag på landet brunsås igår (mycket genus där igår) och då blev jag också arg, för att när män lagar mat då är det häftigt och statushöjande men äre det när kvinnor lagar mat? NÄ!

Män alltså, Jävvvla idioter!

2010-02-04 @ 22:03:41
Dag

Hmm, tror jeg rygger ut av denne diskusjonen...



Lykke til damer :)



D

2010-02-04 @ 22:13:24
URL: http://www.holsvik.com
Big

Här tog de fart minsann! Det jag menar med att om man använder de "fula" orden på rätt sätt kan effekten, alltså det förbjudna med det försvinna och det är inte lika spännande att säga det längre. Som att tex bög numera är accepterat att säga eftersom bögarna själva har använt det på om sig själv. Förut var det ett kränkande ord som användes mot dem. SÅ menade jag. Jo du har en poäng på ett vis Dag, men det finns fortfarande orättvisor mellan könen och det är viktigt att det finns folk som uppmärksammar det. Hur hade annars världen sett ut idag?

2010-02-04 @ 22:55:36
Big

Bitch kan man kalla sina systrar till exempel:)

2010-02-04 @ 23:02:05
Emma

Håller nog med om att dem där fula orden kan klinga av lite i betydelse beroende på vem som säger dem och till vem.... fast jag tycker fortfarande att jävvvla idioter låter fult......hehe:P (ja, jag fick betala en krona varje gång jag svor när jag var liten....)

2010-02-06 @ 08:53:57
mammselen

Jag hörde en mamma skrika "hora" till sin dotter på ca. 8 år...

"Ta dem här pengarna och köp glass då, din jävla hora!"

Jag antar att en flickan hade hört samma fula ord många gånger tidigre, och säker var det inte sista gången.... Jag kan aldrig tänka mig att de orden blir mindre effektfulla för att de används mycket.

Och jag mitt nöt, jag sade ingenting utan kom på först efteråt att jag skulle ha bemött henne ( mamman alltså).

----------

Men visst... i fråga om ordet bög, har du rätt. Fast det kanske är en följd av att honosexuella överhuvudtaget accepteras bättre i samhället numera.

2010-02-06 @ 14:48:05


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0