Fjällvandringen

Hello!
Vi kom till Ammarnäs i måndags vid lunchtid. Åt lite och sen drog vi igång. Jag kände mig inte superpigg första dagen, det var ju mest uppför och jag var rätt trött i benen efter ett tag. Hittade en fin men blåsig plats att tälta på. Hima var jättetrött efter bilresan där hon var åksjuk och sen fjällvandring med konstig väska på ryggen. Hon somnade som en stock mot ryggsäckarna medan vi slog upp tältet. Andra dagen visade sig solen lite och vandringen gick fint. Fredrik gick alltid minst fem meter före mig om han gick först så jag brukade oftast tvinga honom att gå bakom. Våra etapper blev längre och längre för varje dag. Tredje dagen vandrade vi till klockan var halv tio på kvällen, då hade vi åkt båt över Tärnasjön och tänkt tälta på lämplig plats. Men då kom regnet och vi var trötta och blöta så vi satsade på att gå ända till "Glimmerstugan" som är en renvaktarstuga. Hade en bild i huvet av en gammal koja men stugan var jättefin! Vi eldade i vedspisen där och torkade alla kläder. Sen sprang vi ut i den iskalla bäcken som forsade bredvid och tvättade av oss. Helnäck i bara stövlar mitt på fjället. Säkert en rolig syn. Fredrik fuskade med en skjorta den fegisen:P
Nästa dag skulle vi gå vidare och tälta på ett fjäll ovanför Umfors. Men regnet öste ner och vi blev ganska less så vi gick direkt ner i dalen och blev hämtade. Sen låg jag i soffan hos Fredriks farmor och farfar i Umfors och åt godis och läste allers. Så skönt!

Hima klarade sin första fjälltur ganska bra, men gnällde lite när hon blev trött och gnällde lite mer när hon blev trött, blöt och kall.





Nu är semestern slut, imorgon drar jobbet igång igen om än bara för två veckor. Sedan hoppas jag på flytt till Östersund!



Kommentarer
irene

vilka fina bilder. Speciellt den genom fönstret. Saknade fotobevis på badet bara...

2010-07-26 @ 19:24:08
mams

Jag håll me Irene

2010-07-26 @ 21:28:00
big

mäh, jag kan väl inte vika ut mig helt på bloggen heller:P

2010-07-26 @ 22:09:43


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0