woooh!

Dagarna springer iväg i mitt liv. Det är ett gott tecken, mitt liv är så himla perfekt just nu. Äh, jag har ju svackor ibland jag med förstås med tanke på mitt förra inlägg;) Men jag trivs så bra så bra! Jag utvecklas hela tiden, lär mig nya saker (psykologi is the shit!), har jättebra kompisar, en meningsfull fritid, ett helt meningsfullt och underbart liv!

Jag fattar inte att jag nöjde mig med sämre förr i tiden? Ja, jag går och är bitter för att jag inte ordnat upp livet tidigare, visst är det dumt att gå och vara bitter när man äntligen har det bra?

Nog om detta! Hade middag och drickning hos Beatrice på fredagkvällen. På lördagen hade vi en stillsam filmkväll, söndag, pysselkväll hos en klasskompis följt av ett kyrkobesök (btw, HUR ska svenska kyrkan överleva?? Det var jag, en till plus två konfirmander där...)

Och så träning, träning, träning. Har lovat att jag ska följa med Beatrice på all träning hon går på. DET blir mycket träning det... Spinning imorgon 06.30 till exempel:)

Just det, imorgon har jag lovat Malin att följa med på skolans kör. Det vill jag ju också göra. Det finns så mycket roligt i livet att göra ju!

Just det, idag när jag pluggade läste jag om vi måste hålla oss på en optimal sensory stimulation-nivå för att må bra i livet. Om man ligger på en låg nivå blir man uttråkad och om man ligger på en hög nivå blir man överstimulerad och stressad/ängslig. Vid 40-50 års ålder måste man anstränga sig för att inte hamna på en för låg nivå, eftersom att det inte finns så mycket nya saker i livet längre, man habitueras på de saker man gjort tidigare (man tröttnar, nyhetens behag är borta..) Därför måste man anstränga sig lite för att livet ska vara roligt. Tex. bryta rutiner, skaffa sig nya intressen, hålla sig i form så att man kan göra nya saker, träffa nya människor som kan dra med en på nya stimulerande aktiviteter.

Sådärja, dagens psykologilektion, särskilt riktad till en viss person!

Puss och kram



Kul nästan hela tiden;)



Kommentarer
Mariami

Angående bitterheten, ge mig en anledning till att du skulle ödsla tid på att vara bitter? Vavava???

2010-11-08 @ 21:46:14
URL: http://mariami.blogg.se/
mamma

Det här var intressant. Jag tar åt mig till en del... fast en del saker fattar jag inte riktigt.

T.ex.---

Vid 40-50 års ålder måste man anstränga sig för att inte hamna på en för låg nivå, eftersom att det inte finns så mycket nya saker i livet längre----

Va, finns det inte??? Kom till mitt jobb så får du se!

Fast jag fattar vad du menar och det låter alldeles rätt och riktigt.



2010-11-08 @ 21:58:26
mamma igen

Du var alltså äldst i kyrkan. Det är ju alldeles underbart!

Kyrkan har en framtid! Ungdomen är på stark frammarsch!

2010-11-08 @ 22:00:19
irene

inte säkert att hon var äldst, det var ju en till där och hon angav inte åldern på konfirmanderna heller...

btw I Lse har vi fantastiska besökssiffror sen jag blev kyrkvärd :P eller så var det efter vi koncentrerat en söndagsgudstjänst till en enda kyrka?

Å det tredje - det där med nivån, visste inte det var det jag hade gjort. Jag trodde att det var en del i mitt livs vanliga och ständiga förändring?

2010-11-09 @ 19:20:15
big

jo, jag försöker att inte vara bitter. Nä, jag var inte äldst, en var äldre, Din ständiga förändring i livet Irene beror kanske på att du vill hålla dig inom den optimala zonen så att du inte blir uttråkad. bra jobbat:)

2010-11-09 @ 21:16:05
mamma

Jag läste lite slarvigt. Jag trodde ni var 3 st i kyrkan.

2010-11-09 @ 22:01:14
irene

...eller så är jag en rastlös själ...

2010-11-10 @ 17:33:16


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0