Island, dag 1: Glymur och islandshäst

Vi hårdstartade med tuff vandring upp till Glymur, Islands högsta vattenfall - 200 meter. Det ligger inne i Hvalfjördur och tog ca 3 timmar att gå upp, vada över, fika medhavd macka och sen ta sig ner igen. Solen sken på oss när vi nådde toppen och Island visade sig från sin bästa sida:)

 

Sorry folkens, det blir väldigt mycket naturbilder, jag tog nog ett hundratal minst:P

 

Så var det dags för ridningen. Jag fick en häst som inte ville tölta hur mycket jag än försökte, och Fredrik skumpade runt rätt bra han med. Turen var ovanligt dyr visade sig efteråt och rätt vissen service-anda. Det blir inte till att rida där igen. Men kul att Fredrik fick känna på att man använder muskler när man rider. Han gnällde i flera dagar efteråt för att han hade så mycket träningsvärk i ryggen!

 

Min egen hästkarl!

 

Efter det for vi på muséet i Borgarnes, bästa muséet på resan. Det handlar om vikingarnas upptäckt och flytt till Island:)

 

 

Vi fick en iPod som guidade oss igenom hela visningen. Jag tjuvfotade fast man inte fick, mest för att deras små utställningar är underbara:)


 

spana in bajskorven;)

 

 

Nu har vi Egil SKallagrimsson som husgud här i lägenheten. Han gick bärsärk.

 

Efter denna långa dag körde vi några mil till och hittade till slut ett ställe att slå upp tältet på. Jag och Fredrik hade meningsskiljaktigheter varje kväll om vart vi skulle sätta upp det. Jag tyckte man kunde tälta på nån vacker plats medan Fredrik absolut inte kunde tänka sig att tälta annat än på angiven plats. Nörd.

Nästa del kommer en annan dag, kanske imorrn:) Jag jobbar ganska mycket nu i veckan eftersom jag tagit på mig två extrapass.

Godnatt!



Kommentarer
mamma

Ja men, på det där muséet var väl vi också. Det var bra.

Och hästarna var fina, i alla fall...

2011-08-11 @ 18:43:14
mamma igen

Hiskeligt högt!

2011-08-11 @ 19:54:21


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0