Island dag 2: Akureyri och valsafari


 

Här vaknade vi upp andra dagen, i ett samhälle som heter Hvammstangi. Vi började dagen med ett bad i det lokala badhuset och det blev något vi gjorde varje morgon vi vaknade i tältet. Eftersom att de har så mycket varmvatten från alla heta källor så har varenda litet ställe ett badhus typ, där man kan välja mellan att simma i simbassängen eller sitta i någon av potterna, brukar vara minst två och det är minst 37 grader varmt upp till 42.

 

Innan vi for därifrån gick vi in på deras wool factory outlet, de tillverkar tydligen den klassiska islandströjan samt andra ullvaror där. Vi hittade två underbara filtar som vi köpte och jag ångrar att vi inte handlade mer där för jag kunde inte hitta något billigare ställe efter det..

 

Sedan kom vi då till Akureyri, I love it! Den staden framkallar en viss känsla av mig som jag inte kan beskriva men den är bra! Jag vill flytta dit och sitta och plugga på ett café hela dagarna. Vi hittade en liten affär med konst och jag blev kär i alla tavlorna. Den dagen jag blir miljonär far jag dit och handlar:) Akureyri ligger på norra Island och har ca 17000 invånare, perfekt storlek med andra ord;)

 

Här är vår resa hittills, men nu vänder vi...

 

Men först år vi middag på en restaurang i Akureyri (valkött och plokkfiskur) och gjorde stan.

 

 

Fredrik hittade nå kompisar och körde en Egil.

 

Det första vi gjorde när vi kom till Akureyri var att boka valsafari. De hade sett blåval dagen innan och jag var sååå hoppfull att få se det, hur coolt hade det inte varit att få se världens största däggdjur?!

 

Aja, klockan sju på kvällen körde vi upp till Dalvik där vi skulle valskåda! Och som vi valskådade! Det var ganska blåsigt och kallt ute på fjorden men lyckan blev stor när vi hittade några knölvalar som ville prata med oss:)

 

 

Det var bara vi och en isländsk familj på båten så vi hade gott om plats att springa runt där och spana val. De kommer väldigt nära båten och det är en häftig känsla att höra deras frustanden när de kommer ovanför vattenytan. Alla människor borde få uppleva det här, man blir glad!

 


På väg tillbaka fick vi varm choklad och bulle och efter det fick vi prova att fiska lite. De lär ju ha stannat i ett stim för det var inte så svårt att få nåt på kroken:)

 

 

Yes! Både torsk och kolja på en gång:)

 

När vi kom i hamn grillade kaptenen på båten fisken åt oss och det var så himla gott och så himla färskt;)

 

 

Mätta och belåtna skulle vi sedan välja tältplats och det var kanske just för att vi hade så bra blodsockernivå båda två, samt att vi just haft den bästa upplevelsen på Island, som det gick så smidigt den här kvällen:)

 

Menjustja, vi såg ingen blåval tyvärr men vi var ganska lyckliga ändå så det är okej;)



Kommentarer
helena

Vad fin och glad fredrik är när han fått fisk i sin orangea regnrock! hahaha

2011-08-12 @ 18:03:25
mamma

Det är så fina bilder och en så´n härlig berättelse, så jag blir alldeles väldigt sugen på att åka dit igen.

Lyckostar är ni!

2011-08-12 @ 20:11:43
Anonym

Vad duktig du är på att göra inlägg. Tror inte jag har kommit igenom Indien än...

2011-08-12 @ 21:26:51
URL: http://mariami.blogg.se/
Big

Jag och Fredrik köpte en liten bok vi skulle skriva om vår resa i, men vi kom bara till första dagen. Bloggen är himla bra för sånt här:)

2011-08-12 @ 22:05:40


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0