Island dag 5: Turistfällorna

Det här var alltså dagen som vigts åt Islands största tusistattraktioner. Själv hade jag gjort dem två gånger innan och var väl inte lika pepp denna dag som de tidigare. Men är man turist första gången på Island så måste man nästan göra dem, och det var ju Fredrik!

Vi började med Gullfoss, orkade inte ens ta kort, fortsatte sedan till Geysir och Strokkur & co.



Och sist och även tråkigast: Tingvellir!




Nu är ju det faktiskt ett världsarv så vi fick ju lov att ta kort där eftersom vi samlar på världsarv:)

Efter detta var det dags för Blå lagunen med svindyrt inträde där man får plaska omkring med några hundra andra turister i ett mjölkvitt varmt skönt vatten och smeta in sig med lera. Halleluja vad bra. Personligen måste jag säga att helhetsupplevelsen är 10 gånger sämre än bad i varm bäck på fjället. Men det är ju jag det.

Sen vare dags att lämna tillbaka vår kära bil som vart riktigt bra, detta gjorde vi i Keflavik på guesthouset där vi hyrde den. Vi fick sedan skjuts till flygplatsen så vi skulle kunna ta flygbussen tillbaka till Reykjavik men väl där visade det sig att den inte gick förrän om drygt två timmar. Och äntligen fick vi göra som jag föreslog, lifta! Vi gick och gick ganska långt, liftade med två olika bilar innan två snälla finländare plockade upp och skjutsade oss till Reykjavik. Vi hade hyrt in oss på ett supermysigt vandrarhem där vi sedan bodde i två nätter. På dagarna traskade vi runt i stan, tittade på islandströjor och Reykjavik gay-pride som gick av stapeln den helgen. Jag fick sjukt ont i fötterna av mina skor och springskorna var inte ett alternativ för de var fulla med gegga från senaste vandringen.




Men allafall. Reykjavik är bra och trevligt på alla sätt men åker man till Island får man bara inte missa allt det som inte står i turistbroschyrerna, dvs allt utanför Reykjavik, golden circle och blue lagoon. Island är ett land fullt med underbar natur, det är det man ska uppleva!





Kommentarer
mamma

härligt.

Vad tyckte Fredrik om landet?

2011-08-17 @ 15:56:46


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0